Кметът на Ловеч награди малките художници от изложбата „Децата, съдът и съдебната власт”

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова награди част от малките художници на тържество в Районен съд Ловеч на 16 април – Ден на юриста.  По този повод в съдебната палата се проведе „Ден на отворените врати”  с изложба на Детски АРТ-клуб ”Гея” към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР – ОДК).  Темата на изложбата е „Децата, съдът и съдебната власт”.


Наградите бяха връчени и от съдия Георги Христов, зам-председател на Районен съд Ловеч.


Кметът Корнелия Маринова поздрави всички юристи и длъжностни лица в съда, адвокатите и прокурорите с празника, защото „да правораздаващ е изключително трудна задача“. Празникът е още по-важен, защото се навършват 140 години от създаването на Търновската конституция, която е основата на съвременната държава, каза Маринова.


Кметът се обърна към децата с думите: „Толкова настроени създавате с вашите рисунки, с вашия детски поглед към съдебната власт. В това виждам и вашето доверие в тази власт. Поздравявам ви с таланта, с проявеното въображението в картините. Община Ловеч ще ви осигури превоз до София, за да посетите Съдебната палата.“


Съдия Цветомира Велчева обясни как се е родила идеята, как са се срещнали с децата, как са им обяснили ролята на съда. В началото на годината вече идеята е дала резултати и картините са се получили. „Надявам се да открием и някой голям творец сред малките художници“, допълни Велчева.


На събитието присъстваха още зам.- кметът Венцислав Христов, директорът на ОД на МВР Ловеч старши комисар Милен Маринов, главен  инспектор Златин Михайлов – началник РУ на МВР гр. Ловеч, прокурор Цветомир Папурков и други.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com