Кметът на Ловеч награди малките художници от изложбата „Децата, съдът и съдебната власт”

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова награди част от малките художници на тържество в Районен съд Ловеч на 16 април – Ден на юриста.  По този повод в съдебната палата се проведе „Ден на отворените врати”  с изложба на Детски АРТ-клуб ”Гея” към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР – ОДК).  Темата на изложбата е „Децата, съдът и съдебната власт”.


Наградите бяха връчени и от съдия Георги Христов, зам-председател на Районен съд Ловеч.


Кметът Корнелия Маринова поздрави всички юристи и длъжностни лица в съда, адвокатите и прокурорите с празника, защото „да правораздаващ е изключително трудна задача“. Празникът е още по-важен, защото се навършват 140 години от създаването на Търновската конституция, която е основата на съвременната държава, каза Маринова.


Кметът се обърна към децата с думите: „Толкова настроени създавате с вашите рисунки, с вашия детски поглед към съдебната власт. В това виждам и вашето доверие в тази власт. Поздравявам ви с таланта, с проявеното въображението в картините. Община Ловеч ще ви осигури превоз до София, за да посетите Съдебната палата.“


Съдия Цветомира Велчева обясни как се е родила идеята, как са се срещнали с децата, как са им обяснили ролята на съда. В началото на годината вече идеята е дала резултати и картините са се получили. „Надявам се да открием и някой голям творец сред малките художници“, допълни Велчева.


На събитието присъстваха още зам.- кметът Венцислав Христов, директорът на ОД на МВР Ловеч старши комисар Милен Маринов, главен  инспектор Златин Михайлов – началник РУ на МВР гр. Ловеч, прокурор Цветомир Папурков и други.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com