Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с обръщение към деца и младежи, които не спазват мерките за сигурност

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  отправи през фейсбук специални думи към онези деца и младежи, които не спазват мерките за сигурност по време на обявената пандемия и борбата срещу коронавируса. Апелът под наслов „Разумни и солидарни“  получи незабавен отклик и подкрепа сред аудиторията.


Виж тук


 https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC6qvam17ZELIXbhxJ7lR6Ibz_gUIW-VfQAsG6EQlPBEOGmzXCQG6Ap3OF6JsoZom2paNEjQqmENAe5


Предлагме пълния текст на обръщението.ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ЛОВЕЧ ПО ПОВОД ПРОЯВИ НА НЯКОИ МЛАДЕЖКИ ГРУПИУважаеми съграждани,


Когато следим новините, виждаме как из целия свят върви със страшна сила  разрушителното действие на коронавируса.


А ние, тук в Ловеч, с едни деца и младежки групи всяка вечер си играем на гоненица.


Не, няма да си играем на стражари и апаши! Патрулите ще бъдат безкомпромисни. Защото това не е игра, а опит да се спасим. На някои това може да им се струва интересно занимание, но то е убийствено опасно.


Няма такава здравна система, която да може да спре разрастването на пандемията, ако всички ние не издигнем барикада срещу нея. А вирусът се предава чрез хората, които се събират на групи и общуват без предпазни средства.


Това, че не виждаме жертвите, не означава, че сме в безопасност. Това означава, че повечето от нас досега просто се държим отговорно. Но ако заразата плъзне, няма да има спасение.


Обръщам се към тези деца и младежи, които правилно стоят вкъщи и от терасите наблюдават спрелия живот. И изведнъж те виждат как  други се събират по беседки, в междублоковото пространство или тръгват към най-запустелите места в Ловеч, за да се забавляват. Ние да не сме по-глупави, че стоим затворени при това хубаво време? – питат се те.


Не, тези долу са безотговорни!


Защото всеки един от тях носи риск. Защото няма никаква гаранция, че няма да занесе вируса вкъщи и да зарази хората, които най-много го обичат.Обръщам се с огромна молба към родителите:


Навярно чухте от наши водещи лекари за случаи, при които не са разрешили на майка да изпрати своето дете в последния му път. Защото е забранено. Защото починалите от корона вирус си тръгват сам сами към небето.


Моля ви, упражнете своя родителски контрол и ги спрете! Децата може и да се поразсърдят, но това е добре и за вас, и за цялото общество.


Защото знаем – това не е игра, това не е филм, това не някаква матрица, в която всички сме вкарани.


Това е реална битка с много жертви, с много загуби, които ще усещаме дълго след като преживеем пандемията.


Затова моят апел, към всички, особено към децата, е – останете си вкъщи!Корнелия Маринова,


Кмет на Община Ловеч


Община Ловеч, пресцентър


14.04.2020 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com