Кметът на Ловеч  изпрати  съболезнования до посланика на Великобритания в България по повод кончината на кралица Елизабет II

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати на 9 септември 2022 г. съболезнователен адрес до Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, по повод кончината на кралица Елизабет II. В адреса се казва:


„Нейно Величество кралица Елизабет II ще живее в паметта на световната история като символ на непоколебимост и вярна служба на своята нация. Неслучайно в продължение на 70 години беше начело на кралство Великобритания. Утвърди се като вдъхновяващ лидер и същевременно дискретен коректив на политиците. Тя олицетворяваше всички положителни качества на славния британски народ и кралство.


Ние в Ловеч, който е известна крепост и град още от Средновековието, имаме изострена чувствителност и памет към личностите, които творят Историята. Нейно Величество кралица Елизабет II е точно такава личност.


Вярваме, че новият крал Чарлз III ще бъде достоен продължител на делото на своята майка и това ще допринесе за още по-тясно развитие на връзките между България и Великобритания“.


Кралица Елизабет II (96 г.)  (96 г.) почина в следобедните часове на 8 септември 2022 г. Това съобщиха официално от Бъкингамския дворец. Нейно величество е починала в замъка Балморал – резиденцията на британските монарси в Шотландия. Тя е била обградена от семейството си.


Община Ловеч, пресцентър


09.09.2022 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com