Кметът на Ловеч изгледа и поздрави създателите на спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ в Стара Загора

„Честита премиера на вечната класика „Криворазбраната цивилизация“ на сцената под липите и до нови срещи в града на люляците. Бъди жив и здрав!“ Това поздравление и цветя поднесе  Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, на известния актьор и режисьор Йосиф Сърчаджиев по време на  премиерата на „Криворазбраната цивилизация“ на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора.


Кметът на Ловеч изгледа постановката на 27 февруари вечерта по покана на постановчика Йосиф Сърчаджиев и съпругата му Райна Томова, която е написала сценичния вариант и текста на песните.


Сред гостите на премиерата бяха и известният медиен експерт Георги Лозанов със съпругата си,  зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и други. От срещата стана ясно, че след седмица Йосиф Сърчаджиев се прибира в базисния театър  в Ловеч и се надява да работи върху ново заглавие.


В комедията по пиесата на Добри Войников участват актьорите Кольо Стайков (Хаджи Коста), Светла Тодорова (Злата), Илина Илиева (Анка), Цветомир Черкезов (Димитраки),  Николета Милкова  (Марийка), Георги Ножделов (Маргариди), Жоро Райчев (Митьо), Галя Александрова (Баба Стойна) и др. Сценографията и костюмите са на Мария Диманова, хореографията е на Кремена Костова, музиката е написана от Андрей Дреников. „Криворазбраната цивилизация“ е  част от програмата по повод юбилейния стотен сезон на Старозагорския театър.


Община Ловеч, пресцентър


28.02.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com