Кметът на Ловеч: Всеки един от нас е изпълнен с признателност към Левски

Всеки един от нас е изпълнен с признателност към живота и делото на Васил Левски. Заветите му включват да пазим неговия дух, енергията на неговия характер, за да ги предаваме на новите поколения. Считаме, че се доближаваме до духа и идеите на Левски чрез нашите силни и емоционални събития.

Това каза в словото си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод 149 години от гибелта на най-великия син на България. Тя участва в гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в Къкринското ханче, което се състоя на 19 февруари 2022 г.

Преди това от сутринта кметът се включи в традиционния туристически поход „По стъпките на Апостола“, който тръгна от ловешкия квартал „Вароша“ към село Къкрина.

Колоната стигна до паметното място Пази мост, където се е състояла срещата на Левски с две турски заптиета, довела до залавянето му в ханчето. Тук участниците изслушаха беседа за историческите събития. В похода се включиха много хора, туристи-ветерани, както и депутатът Искрен Арабаджиев. Най-малкият участник бе чаровната Мина (5 г.), дошла с баща си от Плевен.

Да почетат паметта и подвига на Апостола в слънчевия съботен ден дойдоха много граждани, включително млади хора, които изпълниха двора на музея „Къкринско ханче“. Сред официалните лица бяха народните представители Искрен Арабаджиев, Вяра Емилова и Александър Симов, областният управител Виктор Стойчев, кметският наместник на село Къкрина Иваничка Станчева, представители на духовенството, институции, неправителствени организации.

Рецитал от стихове за Апостола изнесоха ученици от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч. От името на Община Ловеч венец поднесоха кметът Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев. Бяха поставени венци и цветя и от останалите присъстващи, а паметта на Апостола бе почетена от множеството с минута мълчание.

Пълен запис виж ТУК

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

Община Ловеч, пресцентър

19.02.2022 г.

 

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com