Кметът Маринова проведе работна среща с представителите на МВР, съда и ДАНС Кметът Корнелия Маринова проведе днес работна среща с представителите на териториалните поделения на МВР, ДАНС, Окръжен съд, Административен съд и Военно формирование 24480, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Присъстваха директорът на областната дирекция на МВР Иван Пепелджийски, директорът на териториалната дирекция на ДАНС Христо Маринов, председателят на Окръжния съд Милена Вълчева и на Административния съд Габриела Христова, началникът на Военното формирование майор Теодоси Томанов, директорът на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Кацарски и началникът на Районната служба Валери Димитров, началникът на Районното управление в Ловеч Светослав Съев и на сектор „Пътна полиция“ Николай Недялков.
Пред тях Маринова представи новия си управленски екип – тримата си заместници Ивелина Радевска, Цветан Георгиев и Венцислав Христов и секретаря на общината Даниела Цанова.
Обсъдени бяха съвместните действия между отделните институции за гарантиране на обществения ред и сигурност  и правата на гражданите. На срещата всички се споразумяха да осъществяват бърз обмен на информация помежду си, да се подобри комуникацията с кметовете на населените места, да се наблегне на превенцията. Ще бъдат прегледани и изменени общинските наредби, ще се потърси инициатива за законодателни промени за увеличаване правомощията на служителите на Районното управление и СКОРС.
Всички участници в днешната среща заявиха воля за повишаване нивото на партньорството помежду си и за създаване на по-добра координация и взаимодействие между отделните институции.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com