Кметът Маринова участва в работна среща със заместник-министър Любен Петров и бизнеса Тръгваме съвместно да работим по проблемите на икономиката, заяви кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на срещата със зам.-министърът на икономиката Любен Петров

Надявам се да сложим начало на съвместна работа по проблемите на икономиката и търсенето на решения, заяви днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в началото на работната среща с участието на заместник-министър на икономиката Любен Петров. На срещата участваха и над 20 представители на бизнеса, търговията и услугите  в региона, главно от Ловеч и Троян. „Дълбоко изповядвам триединството между  държава, бизнес и община, като единствен възможен път за търсене на правилно решение. За  нас повишената производителност на труда, реалната конкурентоспособност,  модерните технологии и икономическите политики не са просто думи, а реални подходи за верни решения.  Ловеч е град с много мечти, но, за жалост, малко от тях са реализирани докрай. Затова разчитам на диалога,  да чуем становища, надявам се да бъдете иновативни и да направим заедно следващите стъпки.“, заяви във встъпителното си слово кметът Корнелия Маринова. Целта е да получим информация от какво има нужда бизнесът в региона и какви са основните проблеми тук, подчерта зам.-министър Любен Петров. По-рано днес той посети  предприятията „Рико стил“ в Троян и „Тръбна мебел“ в Ловеч. Сега фирмите трябва да кандидатстват много по-активно от предишния програмен период, за да може  да има работещи предприятия, нови работни места и нови инвестиции, добави още зам.-министърът. Той сподели, че усилията на министерството са да обърнат негативната тенденция в Северозападния регион и той да заеме  своето достойно място в България и в ЕС. Представителите на бизнеса поставиха редица въпроси относно предстоящите програми, дуалното образование, тежките условия за кандидатстване от страна на малките фирми.
На срещата стана ясно още, че до края на януари в Ловеч ще има второ посещение на екип от Министерството на икономиката, начело с Илия Караниколов, съветник на министъра на икономиката.
Той е най-добрият специалист по темата за кандидатстване по проекти, така че използвайте шанса да го питате по конкретни въпроси, посъветва присъстващият днес Владимир Каролев, също икономически съветник.
На финала зам.-министър Любен Петров получи като подарък графика, изобразяваща символа на града – Покритият мост.

TSV_3579 TSV_3598 TSV_3626 TSV_3665 TSV_3680 TSV_3694 TSV_3709

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com