Кметът на Ловеч Корнелия Маринова: Няма българин, който да не знае името “Филип Кутев”

„Няма българин, който да не знае името “Филип Кутев”. Ансамбълът е на музикалната сцена от 1951 г. и дано още дълго да радва публиката. Трудно се създава музикална традиция, затова искрено Ви поздравяваме за приноса, дълголетието и постоянството в избрания път. Вие успяхте да се утвърдите като емблема на фолклора, да създавате, обединявате и привличате приятели от близо и далече.“
Това се казва в поздравителния адрес, който изпрати снощи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова до директора Елена Кутева и изпълнителите от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Поздравлението, заедно с кошница цветя, беше връчено на сцената в края на представлението, след бурните аплодисменти на ловешката публика.
Всичко това стана на 13 юни, денят, в който е роден Филип Кутев (1903-1982), основател на ансамбъла преди 65 години. Днес групата се ръководи от неговата дъщеря Елена Кутева, която също беше в Ловеч със състава.
Тази вечер НФА „Филип Кутев“ ще изнесе втори спектакъл от 19 часа в салона на Драматичен театър Ловеч, но с напълно различна от снощи програма.
Забележка: Снимката е архивна.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com