Кметът Корнелия Маринова се срещна с актьора и режисьора Николай Урумов, който поставя в Ловеч „Службогонци“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна 21 юни 2022 г. с актьора и режисьора Николай Урумов (59 г.), който в момента е ангажиран в Драматичен театър -Ловеч. Той работи върху комедията „Службогонци“, на която е режисьор и изпълнител на главната роля на министър Балтов. Пиесата е написана от Иван Вазов през 1900 г. по негови преживявания, когато е бил министър, но текстът звучи напълно съвременно чак до последния ред, разказа известният актьор. Той си припомни как през лятото на 1988 година е живял три месеца в Ловеч на хотел заради снимките на „Юдино желязо“ в Старо Стефаново.


„Това са ми най-хубавите спомени за Ловеч, макар че през годините съм гостувал с различни театрални заглавия. Сега съм тук по покана на директора на театъра Биляна Петрова, която беше добра да ме изчака да се освободя от другите ангажименти. Сега ще направя спектакъл за публиката“, разказа Николай Урумов.


Интересът към новата постановка отсега е голям – премиерата е на 3 юли в Ловеч, на 7 юли в Берковица, на 9 юли в Сопот на Вазовите тържества, на 12 юли в Свищов. Покана имат и от Куманово, Македония, за фестивала „Дни на комедията“, който е през септември 2022 г.


Кметът Корнелия Маринова изказа почитанията си към таланта на госта и изрази съжаление, че няма да бъде в града по време на премиерата. Затова набеляза други възможности за посещение. Тя се съгласи, че театърът има необходимост и от зрителски заглавия, които да привличат нова публиката в залата.


Припомняме, че Николай Урумов е изключително популярен актьор с множество роли в театъра, киното и телевизията. Широката публика го помни от филми като „Дунав мост“ (1999), „Ганьо Балкански се завърна от Европа“ (2004),  „Патриархат“ (2005), „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ (2008) „Хъшове“ (2009),Голата истина за група Жигули“ (2021) и др.


Община Ловеч, пресцентър


21.06.2022 г.
Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com