Кметът Корнелия Маринова приветства участниците в работната среща на инспекторатите

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова приветства с добре дошли представителите на инспекторатите от цялата страна, които са на тридневна работна среща в Ловеч (18 -20 април). Откриването стана днес  в залата на Общинския съвет в Ловеч в присъствието на заместник-министър Диян Стаматов, на областния управител Ирина Митева и началника на Регионалния инспекторат на образованието Еленко Начев. В словото си Корнелия Маринова определи Ловеч като временна столица на работата на регионалните инспекторати. И още:
„Това, че вицепремиерът и министър на образованието и науката г-жа Миглена Кунева се включва утре в нашето събитие, означава, че ще се очертаят нови перспективи и ще се даде отговор на вашите въпроси. Радостна съм за пореден път да посрещна и заместник-министър Диян Стаматов, което е знак за интензивните процеси. Образованието е азбуката на всичко онова, което се случва в една успешна държава, затова ви пожелавам плодотворна и спорна работа!“, каза в словото си кметът на Ловеч.
„Моите срещи с учители от страната вече наброяват към 5000, а министър Кунева е направила над 3500 срещи, така че преди учителския събор ще успеем да се срещнем с всички учители в страната“, подчерта заместник-министър Диян Стаматов.
Той определи основните теми на срещата – независимото външно оценяване, държавните зрелостни изпити, сигурността на учениците и законът за предучилищното и училищното образование.
В началото на срещата участниците бяха поздравени с песнички от малките ученици на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч, което повдигна настроението. Пресцентър Община Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com