Кметът Корнелия Маринова награди медицински специалисти Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова награди 6 медицински специалисти, работещи в сферата на здравеопазването към общината

Днес, 6 .04.2016 г., кметът на Община Ловеч г-жа Корнелия Мариновавръчи грамоти на 6 медицински специалисти, за носители на награда за „ПРОФЕСИОНАЛИСТ НАГОДИНАТА – 2015“, работещи в сферата на здравеопазването към общината, които са разпределени в 3 категории.
В навечерието на 7 април – Международният ден на здравето и професионален празник на здравните работници, Община Ловеч съвместно с Първично дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ-Ловеч, организира награждаване на изявили се медицински специалисти. На всички директори и управители от здравни и социални услуги бяха изпратени писма с приложени критерии за излъчване на медицински специалисти, отговарящи на определените условия, които да бъдат предложени за „Професионалисти на 2015 година“.
Тази година са отличени:
– В категория професионалист по здравни грижи вДетска ясла грамоти получиха:г-жаДетелина Костадинова и г-жаНадка Митева – медицински сестри в Детска ясла № 3 „Мечо Пух”.
– В категория професионалист по здравни грижи вЦелодневна детска градина бяха отличени с грамоти Анелия Цанкова – медицинска сестра в ЦДГ „Детелина“ и Маргарита Гатева – медицинска сестра в   ЦДГ „Мария Сиркова“.
– Динка Костова – медицински фелдшер в СОУ „Тодор Кирков“ и Лариса Юревна- медицински фелдшер в Помощно училище „Васил Левски“получиха приза за „Професионалист на годината 2015” в категория професионалист по здравни грижи вучилищно здравеопазване”.
Наградените медицински специалисти са дългогодишни служители с над 30 годишен трудов стаж в сферата на здравеопазването, които през годините са показали способност за адаптивност и работа в екип. Проявяват лична професионална отговорност, спазват трудовата дисциплина и в действията си са лоялни към работодатели, колеги и потребители на здравни услуги.Отличените медицински специалисти отговарят на предварително зададени основни критерии като:Доказан професионализъм;Непрекъснатост, качество и ефективност на здравните грижи;Вземане на самостоятелни решения в рамките на компетенциите си;Годишна оценка на прекия ръководител на детското/учебно/ заведение;Образование – следдипломно обучение, участие в курсове, квалификации, семинари и други обучения;Участие в промоция на здравето, превенция и профилактика на болестите; Колегиалност и етичност към родители, деца, ученици и към всички потребители на здравни услуги.
Целта на награждаването е стимулиране на здравните работници, повишаване на   личното професионално самочувствие, както и издигане престижа и авторитета на медицинските специалисти в Община Ловеч.
„Днешният ден е повод да изкажа своите благодарности към вас всички медицински специалисти, които работите към общинско здравеопазване. Обръщам се към вас, като изказвам благодарност за вашата всеотдайност в грижите, които полагате за опазване здравето на граждани на общината още от ранна детска възраст, за учениците, за децата и възрастните хора и лицата с увреждания. Вашата роля е важна при опазването здравето на децата и учениците, безотказно обезпечавате спортните и културните мероприятия, организирани в общината. Участвате активно в здравни програми, свързани с профилактика на заболяванията и промоция на здравето. Всеки от Вас, заслужава благодарност за енергията, която влага и всеотдайността при изпълнение на професионалните си задължения,“обяви при награждаванетокметът на Община Ловеч.
Наградените благодариха на г-жа Корнелия Маринова за оказаното им уважение и посочиха, че приемат отличията си като признание за труда на всичките си колеги и обещават да продължават да работят така и занапред и да дават всичко от себе си, за да пазят здравето и благополучието на нашето бъдеще – децата на Ловеч!
Към настоящия момент в сферата на общинското здравеопазване в Ловеч работят 71 медицински специалисти-лекар, фелдшери, медицински сестри, рехабилитатори, които обслужват децата в детските ясли, целодневните детски градини, обединените детски заведения, училищата, социалните услуги за деца и възрастни и лица с увреждания.
Награждаването се провежда за пета поредна година и се е превърнало в традиция за община Ловеч. Пресцентър на Община Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com