Кметът Корнелия Маринова говори за туристическия потенциал на Ловеч на кръгла маса в Рязан

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на официалната  си визита в Рязан, Руска федерация, (1- 4 август) взе участие в кръгла маса за туристическия потенциал на побратимените градове.


„Целта ни е привлечем чуждестранните туристически потоци по линията София – Велико Търново – Варна да посещават и Ловеч. При нас могат да се видят интересни обекти, сред тях е емблемата на града – Покритият мост на майстор Колю Фичето (1876), който е единственият покрит мост на Балканския полуостров“, посочи Корнелия Маринова. Кметът на Ловеч подчерта и наличието на богата културна и спортна програма на общината през цялата година.


В кръглата маса взеха участие домакините Юлия Рокотянская, ръководител на общината, и Елена Сорокина, изпълняваща длъжността ръководител на градската администрация. Освен гостите от Ловеч, участваха и делегации от Нов Атон (Абхазия), и от италианските градове Александрия и Генуа.


„Макар нашите градове да са разделени от хиляди километри, тях ги свързва много години приятелство. Заедно успяхме да установим икономическо и социално-културно сътрудничество между обществените организации, творческите групи, образователните и културните институции“, каза Юлия Рокотянская при откриването на кръглата маса, като подчерта, че сътрудничеството между градовете-партньори преминава на ново ниво.


Елена Сорокина запозна гостите с проекта „Рязан – новогодишната столица на Русия 2020“, който е насочен към развитието на вътрешния и външния туризъм и популяризирането на региона. Сред основните събития на проекта са Всерусийският новогодишен панаир на занаятите, парадът на новогодишните играчки, фестивалът на огъня и светлината, гастрономическите фестивали „Кухнята на Рязанска област“ и ​​„Пирожки – 2020“.


„Очакваме ви да отпразнуваме Нова година 2020 заедно!, отправи покана към гостите Елена Сорокина.


Представители на чуждестранните делегации от своя страна благодариха на ръководството на Рязан за топлото посрещане и изразиха надежда за успешно развитие на туризма между градовете-партньори.


На 3 август, събота, нашата делегация, в чийто състав влизаше и заместник-кметът Даниел Колев, взе участие в празника „Рязан кани своите приятели“. Празникът завърши с голямо шествие по улиците, наречено хоровод на дружбата.


Чуждестранните делегации бяха в Рязан по повод  тържествата за 924-тата година от основаването на града.


Община Ловеч, пресцентър


06.08.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com