Кметът изиска от експлоатационните дружества проверка на техническата им инфраструктура и спешни поправки Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изиска днес от дружествата, отговарящи за експлоатацията на мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, да извършат проверки и ревизии на съоръженията си в града, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Там, където е необходимо, препоръчва Маринова, да се вземат спешни мерки за поправка и отстраняване на предпоставките за възникване на инциденти, застрашаващи живота и здравето на гражданите. Писмо на кмета за това е изпратено до „ЧЕЗ България“, БТК, ВиК, „Пладикомпютърс“, „Орбитал“, „Близу Медия енд Броудбенд“, „Ловеч спринт“.
Днес към дежурния по общинския съвет по сигурността в общината е препратен сигнал от 112 за пропаднал в отворена шахта на Салито камион за доставка на хляб. Проверка на място на общински служители констатира разместване на решетки на дъждоприемните шахти и една липсваща. Осъществен е контакт с ВиК, откъдето поели ангажимента си по обезопасяване на мястото и монтиране на решетките.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com