Информация за съобщението за откриване BASE Троян

Участници:         31 предприемачи от Троян и региона Сферите им на активности са твърде разнообразни- дизайн и декорация, дигитална търговия и електронни услуги, туризъм и хотелиерство, образование и социални дейности, авто услуги и др.


Откриване:        Кмет Донка Михайлова;


                                Програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ ФАБ;


                                Ивелина Радевска- Директор Агенция по заетостта


Лекция:               „От къде да започнем?“ – д-р Стефания Темелкова- преподавател НБУ  и предприемач;Цитати:                Михайлова: „Академията за предприемачи идва точно навреме. След затворения свят, в който живяхме, днес хората изпитват необходимост да участват в събития и инициативи, да са заедно. Имат нужда от мотивация и окуражаване, за да развият своите бизнес идеи. Имат необходимост от вдъхновение, за да стартират новите проекти на живота си.“


                                Захариева: „Регионът е известен със занаятите, но и с предприемаческия и иновативен дух на хората. Разположен в центъра на България, той е носител на история, култура, развитие на съвременни технологии и индустрии. Природните дадености на Троян и региона му дават прекрасни възможности за развитие на  съвременните форми на хотелиерство, туризъм и планински спортове. Всичко това ни дава прекрасни условия и предпоставки да развием поредния – 20-ти проект на BASE в България за  град Троян заедно с представителите на Съвета на жените в бизнеса“.


                                Радевска: „Обучението в Академията за предприемачи определено ще помогне на участниците да доразвият своите идеи и проекти, ще  допринесе за развитието на общността и региона.“     


                                Кметът на Троян обяви, че ще внесе в ОС предложение за допълнителна финансова награда в размер на 4 000 лева, към осигурения фонд от страна на  Фондация Америка за България и Съвета на жените в бизнеса в България в размер на 10 000 лева.   


                                Академията започна своята работа с лекцията „От къде да започнем“ на Д-р Стефания Темелкова.  

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com