Инициатива на омбудсмана ще помага на пенсионери за Великден Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подкрепи днес пред Общинския съвет инициативата на омбудсмана на Република България Мая Манолова

С писмо до Община Ловеч омбудсманът се обръща към всички като към отговорни хора с ангажимент към нашите съграждани и с молба да бъдем съпричастни съм тези, които имат най-нужда при посрещането на големия християнски празник Великден.
Инициативата се нарича „Великден за всеки“ и има задача събирането на дарения за трапезата на най-бедните, най-вече пенсионери. Омбудсманът предоставя дарителска сметка, където ще се събират средствата за закупуването на пакети с типичната за празника храна.
Идеята е чрез събраните средства да се закупят ваучери за храна, всеки от който струва по 20 лева. С тях притежателите могат да пазаруват в магазините, част от веригите за храна. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително определени списъци на пенсионерските клубове в страната. Ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над 300 лева и няма да получат надбавка от 40 лева за празника.
Средствата се набират по сметка на СИБАНК, титуляр е БЧК. Считам, че общинските съветници, както и служителите на Общината, могат да се включат в инициативата, аз също ще участвам лично, заяви кметът Корнелия Маринова. Номерът на сметката е:
IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
Той ще е предоставен на сайта на общината, на таблото във фоайето, както и в местни медии.
Изрично се указано в платежното нареждане да се посочва общината, целта е децентрализиране  на набраните средства. Телефоните за повече информация са 02 8106911, 0898 240 709, 0887 750 121.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com