Илиян Тодоров бе на откриването на учебната година в НГВМ, Пъдарски в Троян

Зам.- областният управител Илиян Тодоров бе сред официалните гости на откриването на новата учебна година в Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч. Той поздрави учители и ученици с първия учебен ден и връчи поздравителния адрес на областния управител Георги Терзийски. В него се казва: „Поздравявам всички учителски колективи в област Ловеч, всички малки и по-големи ученици, всички родители, баби и дядовци, всички жители на региона, за които първият учебен ден е повод за тържество! Нека е щастлива и успешна учебната година! Драги учители, желая много сили и творческо дръзновение, за да дадете на своите възпитаници наистина качествено образование, да развивате усета към творчеството, талантите, усещането за красивото и доброто! Изпълнете Вашата мисия, формирайте ценности! България повече от всякога има нужда, огромна нужда от можещи, грамотни, всеотдайни, родолюбиви, знаещи и силни личности във всички сектори на развитие – и лекари, и фармацевти, и инженери, и журналисти, и педагози, и експерти в туризма, и юристи, и икономисти, и още и още професионалисти! Ваш дълг и призвание е да дадете базата знания, да възпитате и образовате именно такива личности за бъдещето ни! Направете го с търпение, но и с вдъхновение, направете го с жар, но и в хармония, направете го с устрем напред и нагоре в резултатите! За да имаме мечти, смели мечти и надежди за България!”.
Илиян Тодоров връчи на Националната гимназия и знамето на кампанията „Да изчистим България заедно”. Той призова педагогическия екип на училището и учениците да се включат в почистването на 16 септември. Директорът Габриела Георгиева подчерта, че те ще участват в кампанията като почистят силно замърсени зони около сградата, както и ще подкрепят инициативата на областния управител Георги Терзийски за почистване на терена около държавната болница в Ловеч.
С много работа през последните години възвърнахме авторитета на нашата гимназия по ветеринарна медицина. От около 80 ученика преди 5 години, новата учебна година стартираме с 330 ученика от цяла Северна България – от Варна, от Видин и Монтана, от Враца и други населени места. Училището постепенно се обновява, предстои и стартирането на проект по ОП „Региони в растеж”, с което дейностите продължават, разказа Георгиева, като подчерта, че учениците в училището са изключително трудолюбиви, изучават професията с огромно желание, а педагогическият екип е на високо професионално ниво.
Поздравителният адрес на Областен управител бе получен във всички училища на област Ловеч. Лично да поздрави учениците в Троян бе зам.-областният управител Бойко Пъдарски. Той бе сред официалните лица на откриването в СУ „Св. Климент Охридски” и СУ „Васил Левски”, където днес бе открит и нов кабинет за професионалната паралелка.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com