Изтичането на амоняк в Ловеч продължава

 

Нов сигнал за силен мирис на амоняк е подаден от граждани на дежурните телефони в Община Ловеч днес в 14.30 часа. Мобилната група на общината веднага е посетила „Мелта 90“ АД-Ловеч, сигналът е предаден на полицията и на РС ПБЗН.

 

Утре в 9 часа ще пристигнат инспектори от РИОСВ Плевен, които ще поставят нова измервателна станция, която ще следи атмосферата през следващите дни.

Същевременно ръководството на община Ловеч и лично кметът Корнелия Маринова благодарят на всички държавни органи по компетентност, които реагираха своевременно след призива на кмета да изпълнят задълженията си за да спре обгазяването на Ловеч.

 

Още на 28 септември в общината пристигнаха инспектори от ДАМТН – София и обсъдиха с кмета обстановката. На 29 септември беше разпоредена проверка с прокурорско постановление, водена от Районна прокуратура – Ловеч. Служители на МВР, ДАНС, ОДБХ, РС ПБЗН и „Електрохолд България“ извършиха съвместна проверка в сградата на „Мелта 90“ АД-Ловеч, за това как се експлоатира хладилната инсталация с проблемния амоняк.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.353д, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.

 

* Източник: 24 Часа

 

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com