Зрелищен празник на спортните клубове спретнаха в Ловеч





Голям зрелищен празник на спортните клубове в Ловеч  на 17 май 2022 г. напълни площад „Екзарх Йосиф I пред общината. Събитието бе посветено на местните спортисти по повод Деня на българския спорт. В продължение на час и половина публиката аплодираше демонстрациите на представителите на осем спортни клуба – по борба, волейбол, тенис на маса, хандбал (два клуба – ХК „Ловеч 98“ и ХК „Осъм“), акробатичен рокендрол, карате и Моделклуб – Ловеч. Историята и развитието на всеки клуб бяха представени подробно от журналиста Никола Колев, водещ на спортния спектакъл.


Сред демонстрациите имаше много атрактивни моменти, спиращи дъха и възнаградени с бурни аплодисменти. Например сенсей Евгени Енчев от карате клуб „Сенши до –Ловеч“ демонстрира как с голи ръце се чупят камъни. Много овации събраха и демонстрациите на състезателите от ХК „Осъм“. Отборът има национален състезател при мъжете –  Преслав Станчев, както и национални състезатели в юношеския и младежкия отбор на България –  Александър Илиев и Теодор Градимиров.


Кметът Корнелия Маринова, която изгледа всички прояви, на финала поздрави участниците. Тя припомни, че 7 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта от 4 август 2006 г. Датата не е избрана случайно – на далечния  17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Идеята е да се представят спортните клубове пред широката общественост, да се популяризират техните състезатели и треньори, както и на видовете спорт, които се развиват в Ловеч. Кметът се обърна към присъстващите с думите: „Поздравявам треньорите, които влагат сърце и труд, за да мотивират децата. Но още повече се радвам на родителите, които подкрепят своите деца. Защото всички те трябва да са здрави и дееспособни. Мисля, че това, което се случи днес, има бъдеще. Честит празник!“


След това кметът Корнелия Маринова връчи купата на голмайстора на първенството по хандбал Преслав Станчев. Сред публиката бе и развълнуваният му баща Борислав Станчев, легендата на ХК „ Осъм “.С почетен медал на Община Ловеч кметът отличи треньора по борба Хинко Нешев.


В програмата участваше и Общинският духов оркестър и мажоретен състав – Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки.


Още снимки виж тук


https://www.lovech.bg/bg/novini/snimki-ot-praznika-na-sportnite-klubove-v-lovech


Община Ловеч, пресцентър


18.05.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com