Затворник избяга от работен обект в Ловеч (Обновена)

48-годишен затворник е избягал тази сутрин в Ловеч. Избягалият Борис Иванов е в ловешкия затвор от 2011 г., където е излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби.

Преди месец е преместен в общежитие от отворен тип, тъй като излежал 7 години от присъдата си. През деня чистел халета във фирма извън затвора, където бил абсолютно неохраняван. Така около 10:30 ч. тази сутрин служител от фирмата съобщил за липсата му.

Борис Иванов бил преместен в началото на месеца в общежитие от отворен тип, защото излежал повече от половината си присъда, съобщи Николай Проданов. „Започнал е изтърпяването на наказанието през 2011 г. Изтърпял е 7 години от наказанието си, което е общо 13 години. Това е дало възможност неговият режим да бъде сменен и той да бъде преместен в общежитие от открит тип. Това се е случило в началото на месеца. Успяхме вече да извършим съответните проверки – ходенето му в затворническото общежитие е извършено в пълно съответствие с нормативните изисквания„, обясни зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов.

* Източник Дарикнюз 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com