Започна прием на номинации за ежегодната персонална награда „Ловешки меч” Община Ловеч започна прием на номинациите за ежегодната персонална награда „Ловешки меч”

Наградата се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Целта е да се стимулират изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, да се отдаде заслуженото внимание, обществена гласност и признание на този, който има най-голям принос в културния живот на общината. Наградата се връчва на един творец и се състои от статуетка „Ловешки меч” и грамота за принос в културния живот на община Ловеч (няма парична награда).
В конкурса могат да бъдат номинирани отделни творци в следните области:
– литература;
– театрално изкуство;
– музика;
– танцово изкуство;
– изобразителни изкуства;
– журналистика.
За участие се представят: мотивировка; кратка биография на автора, авторски материал или друг аудиовизуален материал, удостоверяващ художествения факт.
С наградата се удостоява творец за конкретно произведение или художествен факт за периода от 1 април на предходната година до 1 април на годината на връчване.
Предложенията се правят по образец, който може да се изтегли от сайта на общината. Предложението, заедно с съпътстващите материали, се адресира до Кмета на общината в срок до 1 април т.г. Не се разглеждат предложения, получени след тази дата.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com