Започва пролетното почистване на улиците в общината Традиционно, Община Троян и ОП „Комунални услуги“ започват пролетното измиване на улиците и почистване в града

И през 2016 г. Община Троян призовава гражданите да се включат в традиционното почистване в града и населените места на общината, около своите домове и офиси. Пролетното почистване ще се извърши през месеците март и април 2016 г.
Измиването на улиците започна през месец март, съгласно предварително изготвен график, като приоритетно се започна от тези улици, които през зимния сезон са опесъчавани в по-големи количества и се реализира от ОП „Комунални услуги“.
Кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова призовава жителите на общината, представителите на фирми, търговски обекти, държавни институции, ведомства и организации, училищата и други, да се включат в пролетното почистване и реализират различни инициативи за облагородяване на околните терени.
Извозването на едрогабаритните отпадъци (бяла, черна техника и мебели), градински отпадъци и събрани в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и по бреговете на реките, поставени до контейнерите, ще се извърши от ОП „Комунални услуги“ според следния график в града и селата, чрез който всеки желаещ да се включи може да планира и организира своята работа:
В гр. Троян:

– 04.04. – ул. „Ген. Карцов“ – „Кнежки лъг“ – мост на „Витекс“ – кв. „Попишка“;
– 05.04. – кв. „Лъгът“ – ул. „Македония“ и други улици до дере „Дъскотина“ – кв. „Балкан“;
– 06.04. – централна градска част – „Дъскотина“ – ул. „Радецки“ – ж.к. „Черногор“ – улици, източно от реката;
– 07.04. – ж.к. „Буковец“ – ж.к. „Младост“ – улици, северно от ул. „Радецки“;
– 08.04. – от ИПЖЗ към кв. „Велчевски“ – ул. „Дунав“;
– 11.04. – мах. „Райковска“;
– 12.04. – кв. „Ливадето“;

В населените места от община Троян:

– 04.04. – с. Шипково и с. Балканец;
– 05.04. – с. Бели Осъм и с. Чифлик;
– 06.04. – с. Г. Трапе и с. Терзийско;
– 07.04. – с. Патрешко и с. Гумощник;
– 08.04. – с. Калейца и с. Белиш;
– 11.04. – с. Врабево и с. Дебнево;
– 12.04. – с. Ломец и с. Добродан;
– 13.04. – с. Дълбок дол и с. Борима;
– 14.04. – с. Старо село и с. Голяма Желязна;
– 15.04. – с. Балабанско;
– 18.04. – с. Орешак и с. Черни Осъм;

Информация за извозване на битовите отпадъци по селата, може да се получи и от кметовете и кметските наместници по места.
Строителни отпадъци няма да се взимат, те ще бъдат извозвани при индивидуална заявка на гражданите. При нужда от допълнително извозване, както и извозване на строителни отпадъци, гражданите могат да се обаждат на следните телефони: 0670/ 62563 – ОП „Комунални услуги“ и 0670/ 68050 – дежурен при Община Троян.
Тази година пролетното почистване е по-продължително и ще се извърши в месеците март и април. Нека заедно да направим града и селата, пространствата около нашите домове и работни места по-чисти и по-приветливи!

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com