Започва номинирането за лекар на годината в Община ЛовечОбщина Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи, обявява допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината.


Това се прави във връзка с връчването на барелеф „Свети Иван Рилски” – ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.


     Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на МБАЛ – Ловеч, в Стоматологичната поликлиника и в общината. Талони ще има до кутиите. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации.


     Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината и участие в  спасяване на хора при масови бедствия.


     Номинации се приемат до 17 октомври т. г., награждаването ще се извърши на тържествена церемония по случай 19 октомври, Денят на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.


     Свети Иван Рилски е скромен отшелник от Рила планина, когото още приживе наричат земен ангел и небесен жител. Той е най-великият български светец, прекарал целия си живот в отшелничество, в пост и молитва за благополучието на хората, и в чието лице народът вижда покровител и застъпник пред Бога. Според преданието свети Иван Рилски е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил и изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила. Именно затова българските лекари са избрали светеца за свой покровител.


     През 2018 г. лекар на годината стана д-р Кирил Иванов.


 


ТАЛОН ЗА НОМИНАЦИЯ


 НАГРАДА БАРЕЛЕФ „СВ. ИВАН РИЛСКИ”


ЗА ПРИЗНАНИЕ  НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРИНОС НА ЛЕКАР  ИЛИ ЗЪБОЛЕКАР, ПРАКТИКУВАЩ  В ОБЩИНА ЛОВЕЧ 


За д-р……………………………………………………………………………….


             (име и фамилия)

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com