Зам.-министър Евгени Григоров участва в работна среща с областния управител Ваня Събчева

Зам.-министърът на здравеопазването Евгени Григоров участва днес в работна среща при областния управител Ваня Събчева. Събчева обсъжда с институциите, имащи отношение по организацията на изборния ден, готовността им да се осигури нормално протичане на всички дейности на 4 април. В срещата участваха председателят на РИК Ловеч Валентина Недялкова, директорът на ОД на МВР старши комисар Цветозар Цанков, директорът на РЗИ Ловеч д-р Анета Винева, Христо Христов, директор на ДАНС Ловеч, началникът на РСПБЗН Владимир Кацарски. След работно посещение в РЗИ Ловеч се включи и зам.-министър Григоров.


Указанията на министъра на здравеопазването за противоепидемичните мерки в секционните избирателни секции, организацията в РИК за реда за получаването на изборните книжа, както и ваксинационната кампания бяха темите на срещата.


Ваня Събчева подчерта, че областта вече има разработен План за действие на техническия екип за изборите, предоставени са указания до общините във връзка с предоставянето на средства за логистично осигуряване на изборния процес; осъществена е организационно-техническа подкрепа за обезпечаване работата на РИК Ловеч – осигурено е помещение за дейността на РИК и друго помещение за провеждане на заседания, подготвена е административната част, приети са предварителни избирателни списъци от ГД „ГРАО“ при МРРБ и предоставени на общинските администрации.


„Осъществена е координация с общините във връзка с имунизацията срещу COVID 19 на членовете на техническите екипи и служителите, участващи в изборния процес, екипът на Областна администрация дори вече е получил първата доза, подготвя се имунизацията на членовете на СИК, заявили желание, осъществена е координация с представителите на сдруженията на работодателите в област Ловеч за ваксиниране на работници и служители, проявяващи желание за това, проведена е работна среща с представители на РИК – Ловеч във връзка с прилагането на противоепидемичните мерки, като всички действия на администрацията във връзка с изборния процес ще бъдат съобразени с дадените указания и препоръки на МЗ“, информира Ваня Събчева.


В Ловешка област са разкрити и осем имунизационни кабинета в болници и РЗИ. До тази сутрин в областта са поставени 1638 ваксини, от които 423 са втора доза на медицински специалисти, информира д-р Винева.


Впечатлен съм от отличната организация на РЗИ, вече работят 8, а се очаква и разкриването на още един имунизационен кабинет. Това е голямо предизвикателство – да се подготвят не само членовете на СИК, а и гражданите, които желаят да се имунизират и да бъдат спокойни в изборния ден, каза пред журналисти Евгени Григоров. По думите му видяното в Ловеч дава увереност, че тук няма да има проблеми. Ваксини получаваме всяка седмица, те биват веднага разпределени. Скоро ще има регулярни доставки и от трите вида, така че хората след един момент ще имат избор. Но е добре да подчертаем още веднъж, че и трите са с доказана ефикасност и всички те изпълняват основната цел – да защитават имунизираните от коронавирус и тежки усложнения. В последните няколко дена се ускориха темповете в страната, желаещите се увеличават и се надяваме, че в скоро време ще постигнем едно добро ниво на ваксинация, за да може този вирус да бъде пречупен, каза още зам.-министър Григоров. Той призова хората, които са се имунизирали и реимунизирали да се снабдят със сертификат, за да могат винаги и навсякъде да докажат, че са ваксинирани срещу COVID 19.Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com