Зам.-кметът Радевска в ж. к. „Червен бряг“: Община Ловеч ще направи града ни уютен дом за нас и нашите деца „Бъдете сигурни, че община Ловеч всеки ден ще работи за това да направим града си уютен дом за нас и нашите деца.“

16.12.15 TЗ¦¦TА¦-¦¦¦- ¦-TАTП¦¦ TА¦-¦+¦¦¦-TБ¦¦¦-Това увери днес по време на заключителната пресконференция по проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ зам.-кметът Ивелина Радевска. Тя посочи, че новото ръководство на общината е положило сериозни усилия за успешното приключване на проекта и призова жителите на ж. к. „Червен бряг“ – благоустроения по проекта квартал, да пазят всичко новосъздадено. „Нека не забравяме, че всяка санкция за общината ще доведе до намаляване на публичния ресурс за благоустрояване. Съхранете изграденото във вашия квартал, както и всичко друго направено по проекта“ – каза още Радевска.
16.12.15 TЗ¦¦TА¦-¦¦¦- ¦-TАTП¦¦По проекта, чиято обща стойност е 8 млн. лв, са финансирани два основни обекта, шест допълнителни и един резервен. Облагороден е ж. к. „Червен бряг“, като е осигурена на жителите му обновена, привлекателна, зелена, достъпна, предоставяща възможности за отдих, игри и спорт, физическа среда – детски площадки и площадки за фитнес, рехабилитирана е уличната, алейната и пешеходната мрежа, изградени са велоалеи, монтирани са паркови фотосоларни осветителни тела, засадена е дървесна и храстова растителност, затревени са всички площи, изградена е автоматизирана поливна система,обособени са площадки за домашни любимци, покрита е р. Гознишка бара, върху изградената конструкция е обособена пешеходна алея до лекоатлетическата писта „Млад огнеборец“, възстановена е пътната връзка от ул. „Васил Левски“ до парка „Стратеш“ (очаква се строителните работи да приключат до Коледа), изградени са две детски площадки в Попската градинка и в ж. к. „Младост“.
Проектът „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ се осъществи с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Продължителността му е 29 месеца.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com