Зам.-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев се включи в Седмица на гората Заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев поднесе цветя на паметника на лесничей Никола Василев на алеята Баш Бунар в Ловеч по повод традиционната седмица на гората (4 – 10 април)

По традиция  на това място всяка година служителите от Регионалната дирекция на горите – Ловеч, и нейният директор инж. Павли Богдански правят тържество в почит на всички лесничеи и служители, които се грижат за българските гори. Цветя поднесоха още областният управител на област Ловеч Ирина Митева, представители на Национален парк „Централен Балкан“ и др.
За първи път на събитието присъстваха и чуждестранни гости  – 60 доброволци от пет страни на ЕС, за които бе осигурен и превод на английски. В петък те ще участват в залесяване в Априлци.
Тази година седмицата преминава под надслова „Подобри гората“. Посланието е и призив към гражданите да се включат активно в процеса – чрез дискусии, по-добра информираност за опазването и развитието на българските гори. Пресцентър на Община Ловеч

P1010648 small7 P1010643 P1010642

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com