Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на 10 септември 2022 г. с тържество. Събитието за втора година се състоя в градината под дърветата и привлече много хора. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общински съвет в  Ловеч  Петър Цолов, които поднесоха цветя пред паметника на паднали във войните. Кметът Маринова в поздравлението си подчерта, че всяка година около официалния празник на Съединението  – 6 септември, Скобелево отбелязвате своя празник.  „Ние сме една общност, а корените ни са в историческите събития. Днес освен на Съединението от 1885 г. ние отдаваме почит и преклонение и на военните действия, довели до освобождението на Ловеч през 1877 г. Напълно заслужено селото носи името на генерал Скобелев,  който е герой от битката край Осъм и по местата, където са днешните Гозница и Скобелево“, каза кметът на Ловеч.


Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на с. Скобелево. В него се казва: Пожелавам  на местното ръководство да бъде близо до проблемите на хората, да продължи да работи за просперитета на селото. Ние сме уверени, че националното единство най-много ни помага в моментите на изпитания и трудности. Да продължим да гледаме в една посока и съм сигурна, че ще успеем!


Традиционният курбан бе осветен от отец Мартин, присъстваха кметове на околните села, новозаселили се жители и много гости.Празникът продължи с фолклорна програма.


Община Ловеч, пресцентър


10.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com