Ето как пазарът на имоти в Ловеч ще се раздвижи с новия завод за електромобили

Първата копка на новия завод за електромобили в Ловеч вече е направена, съобщиха от Next.e.go България, като се очаква на отделни етапи постепенно да бъдат разкрити 1000 нови работни места. Тъй като бъдещите работещи в завода ще бъдат от цяла България, а може би и от други държави, се очаква тази голяма инвестиция, договорена от правителството на Кирил Петков, да доведе и до оживление на пазара на недвижими имоти в Ловеч и по-специално жилища и апартаменти в града. Въпреки че производителите имат намерение да обучат изцяло кадрите си, а да не разчитат на готови хора, със сигурност самият областен град не може да задоволи необходимостта от работна ръка за този проект.

Според изпълнителния директор на компанията, регистрирана в България, първият електрически автомобил се очаква да се появи до края на следващата година, а по-следващата година да стартира и масовото производство.

От сайта за недвижими имоти Ловеч Реалистимо очакват раздвижване на имотния пазар в региона. Това ще повиши търсенето на апартаменти и къщи за покупка както в града така и в област Ловеч. Допълнително ниските лихви по кредитите и сравнително ниските цени на имотите ще допринасят за нагорещяването на местния имотен пазар.

Заводът в Ловеч ще представлява огромно правоъгълно хале, като дължината на всяка от страните му е по няколкостотин метра. В него ще се произвеждат купетата и шаситата на електромобилите. Някои други части като седалки и батерии ще идват готови отвън.

Притокът на работна сила със сигурност ще се отрази и на пазара на имоти под наем в Ловеч. В момента двустайни и тристайни в Ловеч от около 80 кв.м. се отдават между 300 и 500 лв. в зависимост от състоянието на имота и местоположението. Офис под наем може да струва от 3,6 евро на квадрат до 7,6 евро в идеалния център.

В града има и две образователни институции, които привличат ученици и студенти от околните населени места. Това са Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ и Техническият колеж към Габровския университет. Към езиковата гимназия има и общежития, които разполагат с места за около 300 деца, но обучаващите се в гимназията са два пъти повече. С общежитие разполага и Техническият колеж в Ловеч.

В Реалистимо можете да намерите обяви за апартаменти и къщи, както от частни лица и собственици без комисионна, така и от местни професионални агенции и брокери с опит. Допълнително в Реалистимо са поместени и последните публични продани на имоти.

* Платена публикация

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com