Емилия Герганова: Защо кметът не ни чува?* Гражданската инициатива "Против въвеждането на кетърингово хрананене на ДГ в град Ловеч" задава своите въпроси към местната власт

На страницата във фейсбук на местната гражданска инициатива „Против въвеждането на кетъринговото хранене в ДГ в град Ловеч“
https://www.facebook.com/groups/1771141779782179
е публикуван отговор от Емилия Герганова на позицията от 27 май 2016 г. на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова относно местната гражданска инициатива за отмяна на обявена обществена поръчка:

„Жалко, по-жалко, най-жалко, реакция на общината. Така и ни посрещнаха днес (27.05.2016 г.). Жалкият опит да не ни приемат документите изискани от тях. Жалкият опит да покажат колко правилно и законно са изпълнили дълга си към обществото.
Кметът на Ловеч имаше достатъчно време и поводи да спре поръчката, която пусна през главата на родителите в последния момент на действие на старите правила на ЗОП. Поръчка, чието изпълнение стартира 9 месеца след пускането и.
Защо?
Не казват. Пробутват ни празни от съдържание и смисъл реакции, като тази. Общинския съвет вместо коректив и контрольор, се изявява васална негова структура. Ярък пример е, че единици от избраниците имат някаква реакция по този въпрос… а и по други, които засега остават скрити от общественото внимание.
Опитахме законно, мирно и кротко. За 20 дена от ръка на ръка събрахме подкрепата на 918 човека и внесохме материалите за разглеждане в съвета на 16-ти(16.05.2016 г.). На 20-ти получихме писмо от кмета, до момента нямаме такова от общински съвет.
Похвално пускат излагация след излагация без намерение да си дадат сметка, какво се случва и какво предстои. Защото вместо с експерти, са се обгърнали с лакеи и ласкатели. До момента не намесихме политиката по-никакъв начин, опазихме чисто недоволството срещу своеволията на кмета и ще остане така. Искам да благодаря на политическите партии и техните представители в региона, че уважиха волята и смисъла на Гражданската Инициатива. Не се опитаха да се възползват, трупат дивиденти, яхват и подобни привични за нашите географски ширини действия. Аз го оценявам високо, смятам че и останалите ще се съгласят. Благодаря ви още веднъж.
От друга страна заявяваме, че както не сме с едните, така не сме и против другите. Вече широко обсъжданото мнение е, че кметицата е предала, както тези, които я избраха, така и партията си.
Всекиму ще се държи сметка за делата. “

*Статията е препис от страницата на Гражданската инициатива! Запазваме правото на отговор на засегнатите страни!

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com