Екип на Община Ловеч участва в семинар на Международната банка за възстановяване и развитие в Сливен

Екип на Община Ловеч взе участие в семинар на Международната банка за възстановяване и развитие на тема: „Обновяване на изоставени територии в България: Как да превърнем проблемните градски територии в потенциал за развитие?“ Семинарът се проведе в град Сливен в периода от 14 до 16 юни 2022 г.


Участваха представители на МРРБ, Националния център за териториално развитие, общините Варна, Габрово, Враца, Монтана, Ловеч и домакините от Сливен.


Една от разработените от семинара теми беше преустройството на казармен терен в град Сливен. В процеса на работа главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков сподели опита по организиране и провеждане на конкурса за преустройство на ловешкия казармен терен. Семинарът се проведе във формата Шарет (Charette) – интензивна форма за бързо генериране на идеи от разнообразна група участници в процеса на планиране и инвестиционно проектиране. Резултатите бяха представени пред Стефан Радев, кмета на Община Сливен, и група от заинтересовани инвеститори от общината.


Следващите срещи в рамките на проекта ще се състоят до края на годината.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com