Държавата осигури 800 хил. лв за болницата в Ловеч На среща в София на ръководството на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч, с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов стана ясно, че държавата ще осигури на болницата до края на годината 800 хил. лв.

Една част от тях се чакат още до края на деня. До добрата развръзка за задлъжнялата ловешка болница се стигна с активното съдействие на кмета на общината Корнелия Маринова.
Този транш е първият етап към оздравяването на МБАЛ, реализирането на капиталовата програма и преструктурирането на отделенията. В началото на новата година на болницата ще бъдат преведени още средства. Д-р Москов пък още в първите дни на януари ще дойде в Ловеч на среща за болницата.
Всичко случило се днес е ясният знак на държавата и общината и отговор на въпроса за бъдещето на МБАЛ – да я има и да осъществява здравна грижа, от каквато хората от общината и областта се нуждаят, коментира кметът. Маринова призова фирмите, на които болницата е длъжник, да бъдат спокойни – на базата на изработените погасителни планове МБАЛ ще изпълни финансовите си ангажименти към тях и същевременно ще успее да реши въпроса с изплащането на възнагражденията на персонала.
Преди дни 30-те процента от заплатата за септември и авансът за декември са преведени, в дните между Коледа и Нова година ще бъдат изплатени и трудовите възнаграждения за ноември.
На срещата в здравното министерство са били кметът Корнелия Маринова, прокуристът на МБАЛ д-р Снежина Митова, председателят на съвета на директорите Костадин Атанасов, д-р Тихомир Бенев, член на борда, областният управител Ирина Митева.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com