Дискусия за възможностите за финансиране на българските фирми по ОП „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, ще се проведе на 21 март в залата на Общинския съвет Дискусия, посветена на възможностите за финансиране на българските фирми по ОП „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, ще се проведе на 21 март, понеделник, в залата на Общинския съвет от 11 часа

В дискусията ще вземат участие адвокат Биляна Тончева-прокурист на “Еко Глоуб” ООД, г-н Димитър Дуков-изпълнителен директор на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”, г-жа Надя Данкинова-изпълнителен директор на Фонд за органите на местно самоуправление в България-Флаг ЕАД. Ще участват и представители от ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. Срещата се организира със съдействието на сайта кмета.бг.
Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ се управлява от Министерство на икономиката и цели да премахне бариерите пред икономическото развитие на България.
Общата сума на програмата е 1,39 млрд. евро, които трябва да бъдат усвоени от българския бизнес. Основен неин фокус са малките и средни предприятия.
Считаме, че срещата ще бъде изключително полезна за бизнеса в нашия регион, който е приоритетен за програмата, както и за нашата администрация.
Програмата поставя ударение върху повишаване на инвестициите, разработване на иновативни технологии и тяхното внедряване за стимулиране на износа на основата на увеличена конкурентоспособност на бизнеса в страната.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com