Деца изразиха благодарност към медиците      

„Винаги има надежда“ е насловът на изложбата от детски рисунки, която СУ „Св.Климент Охридски“ – Ловеч подреди в Многопрофилната болница за активно лечение в областния град. Сътворената от децата жизнерадостна красота е жестът на ученици и учители към нашите медици, за които тази година е година на особени изпитания. Изненадата на детското творчество и поглед към света,  милите пожелания в навечерието на Рождество и Нова година трогнаха работещите в МБАЛ – Ловеч, особено тези, които водят борбата с ковид-19. Директорът д-р Румяна Нановска благодари за вниманието  и сподели, че за тях вече е имало една „свята“ радостна нощ – когато  не са приели нито един пациент за интензивно лечение. Медиците получиха и специални коледни подаръци от Гимназията – снежен човек, изработен от децата, коледна камина, художествено пано.


Изложбата засега е в административната част, след което ще бъде експонирана в Детското отделение, за да вдъхва кураж на най-малките пациенти.


Ще припомним, че  от Гимназията след благотворителна акция неотдавна дариха на неонатологичното отделение в МБАЛ – Ловеч дифузер, особено нужен в прецизната животоспасяваща работа там.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com