Детски спортен празник се вихри в центъра на Ловеч в първия ден на лятото

48 деца от три училища, мажоретки и оркестър белязаха събитието


На площад „Екзарх Йосиф I“ в центъра на Ловеч на 21 юни 2022 г. се проведе спортен празник, част от кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”.  В него взеха участие шестокласници от три ловешки основни училища – „Васил Левски”, „Христо Никифоров” и  „Проф. Димитър Димов”, като отборите бяха съставени от по 16 състезатели.


Сред гостите бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, областният управител Виктор Стойчев, директорът на ОД на МВР-Ловеч  старши комисар Станислав Великов, и. д. началник на РУО-Ловеч  д-р Иваничка Буровска, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова, представители на ГД „Национална полиция“ на МВР, заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, заместник- директорът на ОД на МВР комисар Георги Иванов и др.


„Скъпи деца, с вашите игри ще покажем, че спортът наистина е по-добрият начин да пораснеш. След два дни в Ловеч ще имаме специално събитие по повод Международния олимпийски ден – 23 юни, защото спортът е начин на живот, но той също дисциплинира и помага да избегнем от някои вредни влияния“, каза кметът Корнелия Маринова.


Атрактивната спортна надпревара включваше пет забавни състезателни игри: „Най-бързият печели”, „Балансирай“, „Дриблирай бързо“, „Скачане в чували“ и „Бързо напълни“.  Победител и в петте игри стана отборът на ОУ „Васил Левски“, който събра пълен актив от 25 точки. На второ място с 13 точки се наредиха представителите на ОУ „Проф. Димитър Димов“, а на трето децата от ОУ „Христо Никифоров“ – със 7 т.


Отборите получиха купи, медали, грамоти и лакомства, които връчиха изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова  и гостите от ГД „Национална полиция“. За приповдигнатото настроение на площада пък допринесоха танците на мажоретния състав при Общинския детски комплекс и изпълненията на Общинския духов оркестър, водени от Тотко Рогашки.


Изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова връчи на кмета Корнелия Маринова купа, медал и грамота в знак на признателност и благодарност за изключителната подкрепа, оказана от Община Ловеч в реализацията на събитието.  Кметът Маринова на свой ред специално поздрави участниците в спортния празник и им пожела весело лято.


Кампанията “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ е част от дейността на  Главна дирекция “Национална полиция“ на МВР за превенция на правонарушения, извършени от младежи.  Тя е възможна благодарение на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между ГДНП и Съюза на пивоварите в България,  за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите – като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества.  Целта днешното състезание в Ловеч бе имено такава: децата да демонстрират умения, способности и активности,  с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят на открито, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред компютъра, смартфона и телевизора.


Община Ловеч, пресцентър


21.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com