Детският алманах „Пъстра дъга“ с премиера пред възторжена публика в Художествена галерия – Ловеч В изложбена зала „Вароша“ на Художествена галерия – Ловеч снощи се проведе тържествено представяне на детския алманах „Пъстра дъга“, издание на Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“

Залата се изпълни с малките автори, художници, музиканти и други таланти, които посрещнаха изданието с интерес и възторг.
Участниците бяха поздравени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.
„За нас, възрастните, изкуството често ни звучи като нещо изкуствено, далече от реалния ни живот. Трябва по-внимателно да четем Вашите слова, да се вглеждаме във Вашите рисунки и да следим Вашите танци. Вашите полети в състезания, олимпиади и първенства. Така ще си спомним,  че първоначалното значение на изкуството всъщност е образът на самия живот, в неговия най-чист, идеален  вид“, каза в словото си кметът Корнелия Маринова. Тя връчи наградите в раздела за литература.
Всеки участник в алманаха получи по един екземпляр от изданието. Децата бяха поздравени и от зам.-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов, който пожела догодина книжката да е по-дебела.
Във връчването взеха участие още началникът на РИО-Ловеч Еленко Начев, директорът на Художествена галерия – Ловеч Спас Дочев, директорът на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ Мариана Иванова и други ръководители на общински структури.
Присъстваха и преподаватели на учениците, директорина детските градини, училищата и ОДК, както и секретарите на народните читалища. В художествената програма взеха участие балет „Ралица“, студията за поп пеене с ръководител Милена Дафина, танцова формация при ЦДГ „Детелина“ и други изпълнители.
Алманахът за трета поредна година представя всички талантливи ученици и техните преподавателиот общината, които са спечелили награди в национални и международни конкурси и състезания през 2015 г. Целта е да се популяризират успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през 2015 г., както и да се мотивират младите хора да развиват своите таланти.
В „Пъстра дъга” са включени  92 деца и ученици от 5 училища, 2 детски градини, ОДК и 2 народни читалища.

26 01 1 26 01 2 26 01 3 26 01 4 26 01 5 26 01 6 26 01 7

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com