Десетки деца научиха любопитна информация в „Нощта на прилепите“ в Ловеч

Знаете ли, че прилепите са единствените бозайници, които могат да летят. Някои прилепи чупят рекорди, като летят със скорост до сто километра в час. Тези интересни неща научиха десетки деца, които се включиха в събитието „Нощ на прилепите“ в Ловеч. Събитието бе организирано за пореден път от Община Ловеч и федерация „Зелени Балкани“  на 20 септември 2022 г.  вечерта пред Ловчанско читалище „Наука – 1870“.


Представена беше изложба от фотографии, които показват как изглеждат и къде живеят различните видове прилепи. Едно от най-големите обиталища на прилепи е Деветашката пещера край Ловеч. Тя е сред трите най-важни убежища за хибернация на прилепи в Европа. В пещерата зимува колония от над 35 000 екземпляра от 15 вида прилепи. Тази и друга ценна информация можеше да се прочете на специални банери, разположени пред читалището.


По време на мероприятието участниците имаха възможност да търсят с детектор звуци на прилепи. Както е известно, нискочестотните сигнали на прилепите не се долавят с човешко ухо. Събитието предложи много забавления с игри и арт ателиета, както и прожекция на филм за прилепите.


Община Ловеч, пресцентър


21.09.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com