Делегация от побратимения  Ерфурт пристигна в Ловеч с дарение от две коли

Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, пристигна в Ловеч на 12 май 2022 вечерта. На следващия ден гостите се срещнаха с кмета Корнелия Маринова и със заместник-кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.


Петчленната група се води от Михаел Хаун – член на борда на Спестовната каса в Ерфурт. В делегацията е и г-жа Симон Крафт, дългогодишен ръководител на протокола и международните отношения в побратимения град.


Непредвидени обстоятелства са попречили на главния кмет на Ерфурт Андреас Браузевайн (Andreas Bausewein) да пътува за Ловеч. Той е изявил желание да дойде през лятото, за което кметът Корнелия Маринова каза, че винаги е „Добре дошъл“.


Гостите са у нас по повод Празника на града и докараха поредното дарение за общината – леки автомобили Пежо 208 и VW UP.  Документите за дарение бяха предадени на заместник-кмета Венцислав Христов и на Валерия Баръмова, началник „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“. Единият автомобил ще обслужва социалните домове, а другият ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“.


В кабинета на кмета се проведе приятелски разговор като между стари познати относно съвременната международна обстановка и посрещането на бежанци от Украйна.


Срещата приключи с размяна на протоколни подаръци. След това германските гости посетиха завода за автомобилни части „VOSS Automotive“  в  Баховица, Дневният център в кв. „Здравец“ и Крушунските водопади.  В събота делегацията ще наблюдава Петия фолклорен фестивал „Люлякова ръченица“ на площад „Тодор Кирков“.


Делегацията ще отпътува обратно за Германия на 15 май 2022 г.


Община Ловеч, пресцентър


13.05.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com