Делегация от Ловеч на официално посещение в Босна и Херцеговина

На 01 септември започна официалното посещение на г-жа Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч в Босна и Херцеговина. Част от делегацията е и г-жа Доротея Цанкова, общински съветник в Общински съвет – Ловеч. Първата официална среща от програмата бе с  вр. управляващия Посолството на Р. България в Сараево г-н Никола Николов и дипломати  от Посолството. Бяха обсъдени развитието на двустранните връзки между България и Босна и Херцеговина, както и с възможностите за партньорство в различни области.


В рамките на първия ден от визитата и културната програма в гр. Сараево беше посетен Музея на литературата. В него се съхраняват оригинали ръкописи на писателя Исак Самоковлията, който има родствена връзка с гр. Самоков. В тази връзка представителите на Посолството, кметът на Ловеч и директорът на Музея Шейла Сехабович обсъдиха възможностите за бъдещо партньорство по европейски програми и реализиране на конкретни проекти в областта на културата.


Целта на посещението на делегацията е подписване на Споразумение за сътрудничество между Ловеч и Требине, както и създаване на предпоставки за засилване на двустранните връзки, търговско-икономическите отношения и културното сътрудничество.Община Ловеч, пресцентър


02.09.2021 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com