Делегация  от Ловеч е на посещение в Ерфурт за Деня на германското единство

newДелегация на Община Ловеч е на официално посещение в Ерфурт, Германия, в дните 2 – 4 октомври 2022 г. по повод тържествата за Деня на германското единство. В състава й са кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова,  председателят на Общинския съвет  Петър Цолов и Събина Миленска, главен експерт „Туризъм“.
На 2 октомври делегацията взе участие в събитията за Деня на германското единство. Мотото на тазгодишния празник бе „Да растем заедно“.
Вечерта се състоя прием на главния кмет на столицата на провинция Ерфурт Андреас Баузевайн по случай централните тържества за Деня на германското единство.
„Проведохме сърдечни срещи с Манфред О. Руге – бившият главен кмет на Ерфурт, както и със сегашния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. И двамата са почетни граждани на Ловеч. Това стана по време на официалния прием по повод Деня на германското единство – 3 октомври, който е Националният празник на Германия“, съобщи кметът Корнелия Маринова.
Освен официалните срещи с Андреас Баузевайн и неговите заместници, програмата включваше среши и с делегации от другите партньорски градове Калиш, Кати, Лил, Майнц и Вилнюс.
Сред важните акценти в програмата бе отбелязването на 50 години от побратимяването между Ерфурт и Ловеч, тъй като договорът за сътрудничество е подписан на 07.10.1971 г.
Наред с протоколните срещи в програмата на домакините имаше  многобройни предложения за концерти, историческа презентация, артистични и кулинарни фестивали.
Делегацията от Ловеч отдели време в неделя и упражни правото си да гласува за извънредните парламентарни избори в България. Това стана в избирателната секция на българското училище на ул. „Крайречна“ № 6 в Ерфурт.


Община Ловеч, пресцентър


03.10.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com