Делегация на Община Ловеч  посети побратимения град Калиш, Полша

Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, председател на Общинския съвет, и Даниел Колев, заместник-кмет на общината, беше на посещение в побратимения град Калиш, Полша. Посещението от 9 до 12 юни 2022 г. стана по полска покана и заради Деня на града  – 11 юни. Сред гостите бяха още партньори от Хам (Германия), Престън (Великобритания), Ла Лувиер (Белгия), Мартина (Словакия), Дайк ан Ваард ( Кралство Холандия), Омон (Франция) ) и Камянец-Подолски (Украйна).


Всички делегации имаха среща с кмета на град Калиш Кристиан Кинастовски (Krystian Kinastowski), както и участие в тържествена сесия на Общинския съвет на Калиш.


Една от атракциите бе провеждането на 17-ата европейска стрелба за спечелване на Сребърната лилия на Свети Йосиф. Благотворителното състезание по стрелба по мишени бе обявено в  полза на украинския град Камянец-Подолски.


Програмата за празнуването на дните на Калиш включваше много събития –  премиерата на филма „Душата, въплътена в пианото“, пътуване с исторически автобус, засаждане на дръвчета в парка, посещение в Гимназията по изящни изкуства, посещение на изложбата в кметството. Интересна проява беше интронизацията на крал на Калиш от Братството на петела, последвана от концерт на филхармоничния оркестър на града.


Калиш е важен културен център с много театри, музеи, филхармонии, художествени галерии, организират се фестивал за театър и Международен фестивал на джаз пианисти. По данни на статистиката на Полша към 31 декември 2020 г. градът е обитаван от 99 106 жители. Покровители на Калиш са Св. Пасхалис Байлон и Св. Йозеф.


Община Ловеч, пресцентър


14.06.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com