Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт

Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт, Германия в периода 8 -11 август.


Българските приятели бяха сърдечно посрещнати от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. В програмата на гостите беше включено посещение на част от събитията на големия сценичен фестивал  на Ерфурт.  Празникът се провежда на открито пред величествената катедрала „Света Мария“, където навремето е бил ръкоположен Мартин Лутер. Програмата от опери и други музикални жанрове от 1994 г. насам привличат няколко стотин хиляди посетители и то не само от Германия, а и от много други европейски страни, както и от САЩ, Китай и Австралия. Тази година делегацията присъства на премиерата на мюзикъла „Името на розата“.


Посетен бе и Стария театър на Ерфурт, който е функционирал  до 1997 г. От две години около 700 жители на Ерфурт се обединяват около идеята старинната сграда отново да се превърне в културен център. Създадено е дружество, в което всеки участва с различни финансови средства, а 50-60 от най-активните помагат и с доброволен труд. Идеята е да се превърне в комплекс с няколко киносалона и театрални зали.


В петък пък бяха представени проектите за градско развитие на града „Buga 2021“. Те включват преустройство на старите казарми и нова визия на парковото пространство по поречието на р. Гера. Дължината на парка е около 5 км, а площта е почти 70 хектара. Проектирането и изготвянето на цялостната визия на парка е продължило 10 години. В момента се реализират различни инфраструктурни елементи, като проектът ще бъде финализиран през 2021 г.


По време на визитата кметът Корнелия Маринова се разписа в книгата за гости на Ерфурт, а също така подари картина с ловешки сюжет на кмета Андреас Баузевайн.


Посетен бе и мемориалният парк „Бухенвалд“.


В българската делегация влизат още зам.- кметът Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела  Цанова и Виолета Петкова, началник отдел „Връзки с обществеността, международно сътрудничество и протокол“.


В неделя делегацията се прибра в Ловеч.


Припомняме, че за Празника на града – 11 май, тази година Андреас Баузевайн  беше гост на Ловеч и връчи голямо дарение от четири коли  и много компютри, предназначени за различни институции.


Община Ловеч, пресцентър


12.08.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com