Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт

Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт, Германия в периода 8 -11 август.


Българските приятели бяха сърдечно посрещнати от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. В програмата на гостите беше включено посещение на част от събитията на големия сценичен фестивал  на Ерфурт.  Празникът се провежда на открито пред величествената катедрала „Света Мария“, където навремето е бил ръкоположен Мартин Лутер. Програмата от опери и други музикални жанрове от 1994 г. насам привличат няколко стотин хиляди посетители и то не само от Германия, а и от много други европейски страни, както и от САЩ, Китай и Австралия. Тази година делегацията присъства на премиерата на мюзикъла „Името на розата“.


Посетен бе и Стария театър на Ерфурт, който е функционирал  до 1997 г. От две години около 700 жители на Ерфурт се обединяват около идеята старинната сграда отново да се превърне в културен център. Създадено е дружество, в което всеки участва с различни финансови средства, а 50-60 от най-активните помагат и с доброволен труд. Идеята е да се превърне в комплекс с няколко киносалона и театрални зали.


В петък пък бяха представени проектите за градско развитие на града „Buga 2021“. Те включват преустройство на старите казарми и нова визия на парковото пространство по поречието на р. Гера. Дължината на парка е около 5 км, а площта е почти 70 хектара. Проектирането и изготвянето на цялостната визия на парка е продължило 10 години. В момента се реализират различни инфраструктурни елементи, като проектът ще бъде финализиран през 2021 г.


По време на визитата кметът Корнелия Маринова се разписа в книгата за гости на Ерфурт, а също така подари картина с ловешки сюжет на кмета Андреас Баузевайн.


Посетен бе и мемориалният парк „Бухенвалд“.


В българската делегация влизат още зам.- кметът Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела  Цанова и Виолета Петкова, началник отдел „Връзки с обществеността, международно сътрудничество и протокол“.


В неделя делегацията се прибра в Ловеч.


Припомняме, че за Празника на града – 11 май, тази година Андреас Баузевайн  беше гост на Ловеч и връчи голямо дарение от четири коли  и много компютри, предназначени за различни институции.


Община Ловеч, пресцентър


12.08.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com