„Дела трябват, а не думи!“

На 19 февруари в Детски отдел на библиотеката бяха наградени участниците в конкурса за мултимедийна презентация „Дела трябват, а не думи!“, посветен на 148 години от гибелта на Апостола. Церемонията започна с встъпителни думи за Васил Левски от Теодор Тончев, главен уредник в Регионален исторически музей. Гост на награждаването беше Венцислав Христов, заместник-кмет на Община Ловеч.


Първото място бе присъдено на Мартин Невянов, Ловеч;


второто място – на Божидар Манолов от Каварна,


а третото – на Бейшан Яфес от Исперих.


С поощрителни награди се отличават:


– Владимир Живков от Ловеч;


– Виктория Печева, Ловеч и


– Илина Пикова от Несебър.


В конкурса се включиха 23 участници от Ловеч, Каварна, Русе, Троян, Исперих, Ямбол и от с. Георги Дамяново, област Монтана.


За първи път Регионална библиотека – Ловеч проведе онлайн рецитал „Поклон, Апостоле!”. В него се включиха най-малките настоящи и бъдещи читатели на Детски отдел. Със свои изпълнения се включиха децата от детските градини в Ловеч – „Снежанка“, „Радост“, „1 юни“, „Зора“. Участие взеха и ученици от ОУ „Васил Левски“, ЧНУ „Св. Седмочисленици“, СУ „Св. Кл. Охридски“, ОУ“ Св. св. Кирил и Методий“, ОУ“ Проф. Димитър Димов“, както и Валентин Ангелов от Плевен. Учениците от Частното начално училище „Св. Седмочисленици“ , от 2 „а” клас, представиха авторско стихотворение.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com