Дарение за 267 300 лв. постъпва в  МБАЛ Ловеч

Дарение за 267 300 лв. постъпва  през последните дни  в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – Ловеч, сумата е събрана за периода от 26.03 -06.04.2020 год. Средствата са от група дарители от цялата Ловешка област,  като включва 21  фирми от Ловеч, три фирми  от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на  окръжна институция.  Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщават от болницата.


Със събраната сума са договорени, авансирани или заплатени медицински  консумативи и оборудване, чието право на ползване  безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на МБАЛ Ловеч.


Част от дарението вече е предадено на болницата, a останалите са в процес на договаряне, доставка и плащане при доставката.


На 13 април, понеделник, бяха предадени на болницата пет броя инфузионни перфузори  от „Б. Браун“ – Германия (виж снимките). Дарението бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор,  и д-р Цветана Кметска, началник отделение „Анестезиология и интензивно лечение“. Перфузорите са преносими спринцовкови инфузионни помпи, които се използват за прецизно венозно вливане на терапевтични средства.


Сред даренията са още:


1. Респиратори – 2 стационарни и 1 транспортен, както и  1 бр. пациентски монитор от фирма „Дрегер“ – Германия;


2.Ултразвуков ехограф – 1 бр.  от „Сименс“ – Германия;


3 .Защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния персонал от „Булбио“-България,


4..Реанимационни легла 4 бр. от „Хилром“ – Франция;


5. Компютри 2 бр. и един монитор;


6.Пациентски монитори  6 бр. от „Комен Медикал“ – Китай;


7.Хладилник за съхранение на кръвни продукти и плазма 1 бр.  – „Филип Кирш“ – Германия;


8.Видеоларингоскоп – 1 бр. и консумативи за него – „Макграф“-САЩ и 2 бр. фиброоптични ларингоскопи „Далхаузен“ –Германия.


9. Договорени са общо 27 бр.  консумативи за ларингоскопи  Mac Blade  от четири вида.


Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички дарители – от най-крупните фирми до последния гражданин, които са отделиха средства за борба с коронавируса. За пореден път бизнесът показа, че има голямо сърце и прави всичко възможно да осигури живoтocпacявaщ буфер за непредвидени ситуации. Така се осигуряват условия за нормална и безопасна работа в отделенията.


„Даренията са изключително нaврeмeннa пoмoщ, особено като знаем, че тaзи инициaтивa  води след себе си и ощe дaритeли. Това е пример за цялото общество, защото показва как в трудни моменти можем да се обединим и да сме солидарни с нуждаещите се. Този жест на солидарност за нас е изключително важен, защото разширява границите на човечността, каза кметът Корнелия Маринова.


Община Ловеч, пресцентър


13.04.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com