Гумощник се готви за празници

 На първи юни с. Гумощник ще отбележи 190 години килийно училище и 180 г. от построяването на църквата. По този повод Община Троян осигури финансиране на поредните строителни дейности за част от най-атрактивните и посещавани туристически обекти в троянските села. С 10947 лв. беше ремонтирано килийното училище, което е с боядисани стени, обновени подове и мебели, ремонтирани са настилките с каменни плочи и дограмата. Ремонтирани са входът и коридорите в читалището.


В резултат на изпълнение на Програмата за развитие на туризма в община Троян бяха поставени нови указателни табели към туристическите обекти в селото. Табелите са подготвени със съдействието на Музея на занаятите, а в началото на месец май и монтирани с техническа помощ от Общинското предприятие „Комунални услуги“ Троян и местни жители. Поставени бяха 10 табели, с различен размер, като предназначението им е да насочват туристи към „Килийното училище“ и църквата „Свети Николай летни“.


Тук е мястото Община Троян да информира, че непосредствено преди Великденските празници беше завършена и монтирана беседка при т.нар. Ловджийска чешма в с. Чифлик. Новото място за отдих е изключително приятно, изработено по начин, вписващ се в средата, а около него са засадени горски дървесни видове. ОП „Комунални услуги“ извърши необходимите дейности за отводняване на терена. Проектът е реализиран в партньорство с Държавно горско стопанство гр. Троян


Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com