Групата троянски младежи, взела участие в първата среща по Проекта В40, запозна Кмета Михайлова с впечатленията си

Троянските младежи, които взеха участие в първата среща по инициативата за сътрудничество на балканските градове В40, разказаха за наученото в Истанбул в кабинета на Кмета на Троян.


Събитията от инициативата, обединени под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“ се проведоха от 23 до 28 август в Истанбул. Програмата включваше 7 панела:  Околна среда и климат, Култура и изкуство, Наука и технологии, Човешки права и равенство, Градът и спорта, Градът и архитектурата, Себеусъвършенстване и кариерно планиране. На срещата са присъствали над 200 участници от различни балкански страни.


Деветимата троянски студенти са присъствали на срещи и лекции с бизнес и обществени лидери и експерти от обществения и частния сектор.


Както беше предварително обявено в поканата за участие, основната цел на срещата е да улесни младежите от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения, като това ще допринесе за затвърждаване на връзките между техните градове.


Въпреки, че изразиха изненадата си от сериозните мерки и правила, установени от турските домакини, младежите са останали доволни от престоя си и установените контакти.Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com