Готов е тийзърът  на новия филм „Слънчев бряг – експрес към ада“

 

Готов е тийзърът на новия филм „Слънчев бряг – експрес към ада“, който е по идея и поръчка на Община Ловеч. Рекламата първо ще бъде разпространена в социалните мрежи. Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма – концлагерите.

Премиерата се очаква в Ловеч към края на годината. Снимачният период беше през септември т.г. основно в околностите на Ловеч и Белене, екипът вече е в стадий постпродукция. Лагерът „Слънчев бряг“ край Ловеч (1959 -1962) е бил пазен в най-строга тайна. Надзирателите са се водели на щат другаде, а въдворените, довеждани без съд и присъда, са подлагани на тежък, често смъртоносен труд.

Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова – Дункина и  музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура. Жанрът на филма е докудрама – синтез на игрално и документално кино.

Продуценти на „Слънчев бряг – експрес към ада“ са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа”, режисьор е Степан Поляков. Той е известен автор на много филми, сред тях е „Ловеч – тайната столица“. Филмът имаше успешна премиера в Ловеч през 2017 г., а след това беше излъчен по много телевизии.

Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от дарители. В снимките на „Експрес към ада“ участват граждани на Ловеч. Роли имат и актьорите от Драматичен театър Ловеч Марина Георгиева, Анастас Жейгаров  и Ива Кирова, както и Йордан Петков – Дуньо, от Народен театър „Иван Вазов“. Главен оператор е Божидар Симеонов, музиката е на Митко Щерев.

Забележка: „Тийзър” е кратко предварително представяне на филма без да се дават много подробности.

Община Ловеч, пресцентър

09.11.2022 г.

 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com