Готов е електронният бюлетин, посветен на Международния ден без тютюнев дим

Готов е електронният бюлетин за м. ноември 2021 г. на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч. Той е посветен на 18 ноември – Международният ден без тютюнев дим.

Едва ли има дете, което да харесва тютюневия дим. Виждали сме недоволството, граничещо с отвращение на дете, което неволно се окаже в облака на току-що издишан цигарен дим. Междувременно някои деца много преди тийнейджърските години започват да пушат. Може би от подражание или силно желание да се изживяват пораснали и независими. Едно е сигурно – децата, които са пасивни пушачи, боледуват по-често. Клиничните наблюдения показват, че инфекциите на дихателни пътища при децата, бронхиалната астма и алергиите, са свързани с постоянното дишане на замърсен с цигарен дим домашен въздух.

Международният ден без тютюнев дим се отбелязва за първи път в САЩ през 1977 година по инициатива на Американската общност за борба с рака (ACS), всеки трети четвъртък от месец ноември. Целта е специалистите работещи в сферата на превенцията и лечението на наркотичната зависимост, да обединят усилията си в този ден, за да достигнат до повече хора, към които да отправят своето послание за по-добър живот. За да има повече информация, за да има по-добра превенция, за да се постигнат по-добри резултати в тази неравностойна битка, е важно да сме солидарни със засегнатите от наркотичната зависимост и техните семейства. Да не разчитаме на случайността, че този проблем няма да засегне нашите деца, както и да не се доверяваме на източници на информация, които не са достоверни.

А най-искрените послания за живот, свободен  и независим на младите хора,  участвали в конкурса са публикувани в електронния бюлетин на ПИЦ, който може да видите в приложен файл.

Сваляне на Бюлетин за ноември 2021

 

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com