Глоби и порицание за хулиганите, които замърсиха центъра на Ловеч

Глоби и едно порицание  ще има за тримата хулигани, които замърсиха централната градска част на Ловеч  в нощта срещу 2 април т.г.  След като тяхната самоличност бе разкрита, те са се разкаяли и извинили за стореното пред кмета на общината Корнелия Маринова.  В личен разговор те обяснили своето деяние със състоянието си след злоупотреба с алкохол.


Както съобщихме, тримата вандалски обърнаха и разсипаха съдържанието на 17 бр. кошчета за отпадъци в централната градска част и замърсиха центъра на града по недопустим начин. Боклуците спешно бяха почистени от служители на общината.


Извиненията пред кмета по никакъв начин не отменят процедурата, която е задействана спрямо тримата.  Според чл. 15 на Наредба №1 на Община Ловеч при нарушения  от този вид на физически лица се налага глоба.


Заради обърнатите и повредени кошчета са съставени  три акта за установявана на административно нарушение (АУАН) по Наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата.  На това основание на нарушителите ще бъде издадено наказателно постановление.


Актовете са на лицата З. И. Ф. (22 г.), живеещ в Скобелево, и на  С. Д. М. (37 г.), живеещ  в местността Синан тепе. На двамата ще бъдат наложени глоби  по двете нарушения, описани в актовете.


На третия, който е 16-годишен непълнолетен младеж от Ловеч, ще бъда наложено обществено порицание.


Община Ловеч, пресцентър


16.04.2019 г.


Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com