Глоби и порицание за хулиганите, които замърсиха центъра на Ловеч

Глоби и едно порицание  ще има за тримата хулигани, които замърсиха централната градска част на Ловеч  в нощта срещу 2 април т.г.  След като тяхната самоличност бе разкрита, те са се разкаяли и извинили за стореното пред кмета на общината Корнелия Маринова.  В личен разговор те обяснили своето деяние със състоянието си след злоупотреба с алкохол.


Както съобщихме, тримата вандалски обърнаха и разсипаха съдържанието на 17 бр. кошчета за отпадъци в централната градска част и замърсиха центъра на града по недопустим начин. Боклуците спешно бяха почистени от служители на общината.


Извиненията пред кмета по никакъв начин не отменят процедурата, която е задействана спрямо тримата.  Според чл. 15 на Наредба №1 на Община Ловеч при нарушения  от този вид на физически лица се налага глоба.


Заради обърнатите и повредени кошчета са съставени  три акта за установявана на административно нарушение (АУАН) по Наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата.  На това основание на нарушителите ще бъде издадено наказателно постановление.


Актовете са на лицата З. И. Ф. (22 г.), живеещ в Скобелево, и на  С. Д. М. (37 г.), живеещ  в местността Синан тепе. На двамата ще бъдат наложени глоби  по двете нарушения, описани в актовете.


На третия, който е 16-годишен непълнолетен младеж от Ловеч, ще бъда наложено обществено порицание.


Община Ловеч, пресцентър


16.04.2019 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com