Гледайте извънредно видео в Ловеч по повод Лазаровден и Цветница

На 11 април, събота,  след 10 часа гледайте  извънреден видеострийминг  от  Богоявленския мост в Ловеч по повод Лазаровден и Цветница. Участват  Цветомира Пеева и Кристиан Костов от Народно читалище „Бяла Анаста – 2016“ гр. Ловеч“. Те ще припомнят на зрителите за лазарския обичай „Kумичене“, както и ще ни призоват да останем вкъщи.


След като бъде излъчен на живо, записът ще е достъпен и по всяко друго време.


Целта на проекта „Culture non stop! Stop coronavirus!“ (Култура безспир, спри коронавируса!) е отчасти да компенсира отменените  културни събития поради въведеното извънредно положение.


Материалите могат да се гледат тук


 https://www.facebook.com/lovech.municipality


или тук


https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova


Община Ловеч припомня , че поради пандемията и мерките за опазване от вируса в цялата страна са въведени редица ограничения. Те бяха съобщени на 9 април на пресконференция от министър-председателя Бойко Борисов и Ловчанския митрополит Гавриил.


Тази година няма да лети самолет до Йерусалим за Благодатния огън. Няма да се раздават и върбови клонки за Цветница, което се случва за първи път.


Службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят предпазни средства. Свещениците заедно с полицията ще направят план за всяка църква, за да се гарантира сигурността на вярващите. Всички трябва да носят защитни маски и да се почистват храмовете.


Специално обръщение да останем вкъщи отправя и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, което ще изпратим допълнително.


Община Ловеч, пресцентър


10.04.2020 г.Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com