В ловешкото село Горан хората отбелязаха своя  традиционен празник

Ден след Петковден в ловешкото село Горан хората се събраха да отбележат  традиционния си празник.  Петковден се смята за завършек на активния стопански цикъл, а това винаги е било отбелязвано като важен момент.  А в християнската митология Света Петка се почита като покровителка на жените и домашните дейности. Затова в съботния ден на площада имаше богата художествена програма, изнесена от организаторите при  НЧ „Христо Ботев-1927 г.” и гостуващи формации.


Кметският наместник  на Горан Христанка Христова поздрави жителите и им пожела здраве и успехи.


По повод празника кметът на Община Ловеч Корнелия  Маринова изпрати


поздравителен адрес до кметския наместник на селото. Той бе прочетен от инж.Тони Паричев, директор на „Административно-правно и информационно обслужване“ в Община Ловеч.


В поздравлението  се сочи, че празникът обединява всички стопани, производители, жители и гости от всички възрасти, а  името на Горан чрез произвежданите тук млечни продукти е широко известно.


„Това е  нашият роден край, нашият дом, тук са нашите близки и любими хора. Ръководството на Община Ловеч ще продължи да помага за просперитета на всички селища в общината и това важи с пълна сила и за Горан. А това няма как да стане без единна воля и упорит труд.  Затова нека сме заедно както във всекидневните усилия, така и в ден като днешния!“, се казва в документа.


Кметският наместник Христанка Христова получи и букет цветя.


Празникът завърши с концерт и народни хора.


Община Ловеч, пресцентър


15.10.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com