В Ловеч ще правят изследвания за остеопороза, профилактика на рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи

На 02.12.2022 г. /петък/ в гр. Ловеч по Програма „Здраве за всички” ще се проведат профилактични прегледи и скринингови изследвания за остеопороза, профилактика на рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи.


        Диагностиката и консултантската дейност ще се извърши от д-р Любомир Дамянов – от „Медицински център за човешка репродукция“ ООД – София, и председател на Асоциация на българските акушер -гинеколози в България.


Информираме гражданите на гр. Ловеч, че на 02.12.2022 г. от 9.30 часа в Клуб на инвалида, с адрес: гр. Ловеч, кв. „Вароша“, пл. „Тодор Кирков“, бл. „Вароша“, I-ви етаж ще се проведат следните изследвания:


За жени:  • Компютърно изследване на костна плътност за заболяването  остеопороза – цена 10.00 лв.;

·        Ехографско изследване на гърдите за рак на млечната жлеза- с подробен протокол от изследването и снимка – цена 10.00 лв.


За мъже и жени:


·        Ехографско изследване на щитовидна жлеза на цена 10.00 лв.;


·        Подробно ехографско изследване на коремните органи – черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза при мъжете и матка и яйчници при жените със снимка на цена от 20.00 лв.;


·        Ехографско изследване на стави – тазобедрена става, колянна става, глезенна става, раменна става, лакетна става и китка на цена 10.00 лв. на става.


Изследванията се правят с компютър Остеодензитометър – марка  Sunlight Omnisens7000S – изследва дълги кости на радиус, тибия и пръсти на ръце и крака – работи на ехографски принцип и е напълно безвреден.


Ехографът е марка Mindray с много висока разделителна  способност, който е безвреден. С него се изследват и бременни жени.


Желаещите за профилактичните прегледи трябва да се запишат предварително на телефон: 068/688-230

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com